Friday 26 July 2013

Palacsinta kicsit másképp

Valamiért nem igazán szerettem a palacsintát, de egyszer valami megváltozott és azóta néha- néha eszek egy párat. Amikor erre a francia receptre találtam az interneten, semmi kétségem nem volt, hogy le fogom fordítani és felteszem a blogra. Jó példa arra, hogy olyan variációk is vannak palacsinta témára, amire soha nem is gondolnánk.


Palacsinta karamellizált almával

A palacsintához:
120 g finomliszt
250 ml tej
125 ml víz
50 g cukor
2 tojás
1 csipet só
olaj a sütéshez

A töltelékhez:
6 alma
1 1/2 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál vaj
6 evőkanál cukor
250 ml tejföl
3 evőkanál porcukor

A palacsinta hozzávalóit egy edénybe öntjük.

Majd csomómentesre keverjük.

Fél evőkanálnyi olajat egy serpenyőben közepes lángon felhevítünk. 

Egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe teszünk.

Majd a tésztát eloszlatjuk a serpenyőben egyenletesen és addig sütjük, amíg elválik a serpenyőtől. 

Óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

A maradék tésztát is megsütjük.

Meghámozzuk az almákat és kb 2,5 cm-es kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt citromhéjat és a fahéjt, majd az egészet összekeverjük.

A vajat egy serpenyőbe tesszük és közepes lángon felolvasztjuk. Belekeverjük a 6 evőkanál cukrot és kevergetjük...

...Addig, amíg világosbarna nem lesz és ekkor levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk az almakockákat és addig kevergetjük míg az almák meg nem puhulnak.

A tejfölt jól elkeverjük a porcukorral. Majd a palacsintára szedünk 3 evőkanálnyi almát, meghintjük porcukorral és egy evőkanál cukros tejfölt teszünk rá. 

Behajtogatjuk a palacsintát, meghintjük porcukorral és melegen tálaljuk. 


Forrás: Zoomjummy

No comments: