Tuesday 28 May 2013

Sajtos- fokhagymás csavart

Legyen az első bejegyzésem egy egyszerűen elkészíthető finomság :) Többször süttöttem már ilyet és mindig jót ettünk belőle. Erre a receptre a neten böngészve találtam rá. Remélem ti is kipróbáljátok :) 1 bögre hozzávaló 240 ml.



Sajtos- fokhagymás csavart


3 bögre finom- vagy kenyérliszt 
1 zacskó instant élesztő 
1 evőkanál cukor
1 1/2 evőkanál só
1 1/4 bögre langyos víz
1 evőkanál olaj
200 gramm reszelt sajt
8 gerezd fokhagyma összetörve
a kenéshez olaj


Olajozzuk meg a tepsit majd tegyük félre. 
Keverjük össze a liszt felét az élesztővel, sóval, cukorral; adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat és közepes fokozaton az elektromos habverő dagasztójával 3-4 percig dagasszuk, amíg egységes nem lesz. 
Adjuk hozzá az összetört fokhagymát és annyi lisztet, hogy egy nem ragacsos tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felületre és 4-5 percig kézzel dagasszuk. Majd szedjük negyedekre, utána minden negyedet még 10-be. Minden adagot kb. 15 cm hosszúra sodrunk. A rudakat megkenjük vízzel és összecsavarunk kettőt, végeiket összenyomjuk. Ha az összessel kész vagyunk,kb 4 cm távolságra kiolajozott tepsibe helyezzük őket. Megkenjük a tetejüket olajjal és megszórjuk sajttal. Utána letakarjuk és 50 percig langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben 200 fokon világos barnára sütjük. Kicsit várni kell, hogy hűljön különben nehéz kiszedni a tepsiből :) Melegen tálaljuk. 
Forrás: culinaryconcoctionsbypeabody Én fordítottam:)